Hummer med svampesovs

hummer-med-svampe-1

Hummer lavet lidt som “Hummer Thermidor” men her med portobello svampe i sovsen

2 personer
2 hummere eller 1 hvis det er forret
2 portobellosvampe skråret i så tern
Feltsalat eller andet
Opbagt sovs: 15 gram smør, 15 gram mel, ca. 3-4 dl mælk, muskatnød
1 skalotteløg
1 citron
2 glas hvidvin
1 tsk sennep (ca.)
75 gram friskrevet gruyere eller emmentaler
Lidt hakket persille

hummer-med-svampe

Hummer:
Start med at aflive hummeren.
Stik en stor kniv ned lige bag hovedet (der er et kryds på hummerens skjold) og med fast hurtig bevægelse flækkes hovedet.
Kog hummeren i ca. 5-7 minutter (alt efter størrelse), den skal ikke tilberedes helt da vi skal lave mere ved den.
Vrid hale og klør af.
Flæk hummerhalen og tag kød ud af hale og kløer, hvis hummeren er stor også ud af ben.
Gem halen den skal bruges til servering og alt det andet kan gemmes i fryseren til en bisque.

Lav en opbagt sovs og smag til med musketnød.
Skær hummerkød i små mundrette stykker og steg dem let på en varm pande.
Tag hummerstykkerne af og tilsæt finhakket skalotteløg og steg dem ved lavt blus uden de tager farve.
Kom svampe på og steg dem møre
Kom hvidvinen på og kog næsten væk.

Tilsæt nu den opbagte sovs, vurder mængde da det skal passe med det kan være i de flækkede skaller.
Kog op og tilsæt osten samt skal og saft fra 1/2 citron og tag sovsen af blusset.
Smag til med sennep, citronsaft, salt og peber.
Kom hummerstykkerne i og fordel det i skallerne.

 

Anret oven på lidt salat og drys med hakket persille

I glasset en hvid bourgogne, Lamy Caillat, Chassagne Montrachet, La Romanée 1er cru 2015

lamy-caillat-chassagne-montrachet-la-romanee-1er-cru-2015

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *