Torsk med kålrabisuppe

torsk-og-kaalrabi-2

Kålrabi – køernes føde.
Den er nok noget af de sundeste vi kan få og så smager det godt.

4 personer
2 små kålrabi
2 citroner
1 lille dusk timian
1 lille dusk rosmarin
2 dl fløde
1 drys chili
4 stykker torske loin a 100 gram
1 glas tør hvidvin
5 valnødder
10 hasselnødder
4 skiver bacon
1 lille dusk persille
Olivenolie
Dild til pynt

kaalrabi-2

Suppen:
Skræl kålrabien og skær den i tern
Kog den i vand /eller fond) sammen med 1 citron, timian, rosmarin til det er mørt
Det tager ca. 15 minutter
Fjern timian, rosmarin og citronstykkerne
Blend suppen fint og kom fløde i
Konsistens skal være tykflydende suppe
Smag til med salt/peber, chili og citronsaft

kaalrabi-1

Torsken:
Drys stykkerne med salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time
Kom stykkerne i et fad ammen med hvidvin og sæt i 150 grader varm ovn
De er færdige når de skiller i flager ved let tryk

Drys:
Steg bacon og knus det let
Bland det med hakkede nødder

torsk-og-kaalrabi-1

Grøn olie:
Blend olie med persille

Anret:
Kom suppe i en dyb tallerken og et stykke torsk oven på
Drys med bacon/nødder
Dryp persilleolien om fisken
Pynt med dild

I glasset en bourgogne fra Denis Bouchacourt, Cuvée Feuille de Laurier, Pouilly-Fuissé 2014

denis-bouchacourt-cuvee-feuille-de-laurier-pouilly-fuisse-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *