Côte de Boeuf med morkelmayo

cote-de-boeuf-2

Côte de Boeuf af kalve Ribeye, stor, tyk og med ben – bøffernes konge

2 personer
1 stor Côte de Boeuf – 5-600 gram
Evt. en klat smør, 2 fed hvidløg, 4 stikle timian
1 håndfuld Ruccola
1 Citron
10 hasselnøder
ca. 1 dl olie
Mayonnaise – se her hvordan 
Morkler – 5 små tørrede morkler
2 Bagekartofler
Et drys chili
2 fed hvidløg – knust
Olie

cote-de-boeuf-1

Bøffen:
Tag den ud fra køl 1 time før den skal tilberedes
Rids fedtet og gnid bøffen med olie samt salt og peber

Grill: kom den på en super varm grill ved direkte varme i 2 minutter på hver side
Sænk varmen og steg den færdig ved indirekte varme til en kernetemperatur på 57 grader
Lad den hvile 5-10 minutter før udskæring

Ovn:
Giv den stegeskorpe på en pande.
Sæt den så i en 180 grader varm ovn i 15-20 minutter til en kernetemperatur på 57 grader
Lad den hvile 5-10 minutter før udskæring

For begge metoder giver jeg den lige et par minutter på en pande sammen med smør, hvidløg og timian
Det giver lige et ekstra smags løft til bøffen

cote-de-boeuf-3

Ruccola pesto:
Blend ruccola med citron saft/skal, nødder og olie, til en grov pesto
Smag til med salt og peber

Kartofler:
Vask kartoflerne og skær dem i både
Skær 1 stort løg i 4 både
Vend det med olie, chili, hvidløg, salt/peber og stegt i ovnen ved 200 grader til mørt

Mayo:
For at give mayoen morkelsmag har jeg blendet tørrede morkler med olie før jg bruger olien.
Alternativt kan man bruge købe mayo og blende morklerne til støv og blande i.

Anret som på billedet

cote-de-boeuf

I glasset en spansk, Clos Les Fites, La Perla del Priorat, 2008

priorat

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *