Tatar burger med dybstegt polenta fritter

tatar-burger-med-polenta-frites-headJeg bruger her kalvemørbrad men det kunne også være oksemørbrad eller kalve-/okseinderlår

4 personer
300 gram kalvemørbrad
Daggammelt brød
God olivenolie
Polenta – majsgryn/mel
250 gram markchampignon
8 små tomater
Oregano
Friskrevet parmesan
Flydende honning

tatar-burger-med-polenta-frites-2

Tatar:
Hak tataren fint ed en stor kokkekniv.
Alternativt kan slagteren hakke det for dig

Champignon:
Skær dem i skiver og steg dem i smør
Smag til med alt og peber

Brødet:
Skæres i relativ tynde skiver og skæres i kvadrater
Steg i god olivenolie og drys med salt

Polenta:
Kog efter anvisning på posen.
Kom parmesan og lidt smør i samt salt/peber.
Smør det ud på bagepapir eller stort fad i ca 2 sm tykkelse
Køl helt af.
Skær den afkølede polenta i stave som pommes fritter
Steg dem i olie

tatar-burger-med-polenta-frites-3

Samle retten:
Kom champignon og halverede tomater på en tallerken
Samle “burgeren” Brød i bunden, tatar oven på og så et stykke rød mere
Kom “burgeren” oven på champignon.
Oven på kommes polenta fritter.
Drys med parmesan, oregano og dryp med honning

I glasset en Bordeaux fra Saint-Émilion, Château Magdelaine 2007

chateau-magdelaine-2007

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.