Fregola Sarda med Kammusling

fregola-sarda-med-kammuslingEr det Fregola eller er det Frascarelli – ved det ikke, de minder meget om hinanden.

Fregola kaldes Italian cous cous og kan tilberedes lidt som om man laver risotto, gerne med safran

Fregola er let at lave men svært at mestre, hvilket jeg ikke kan (endnu)

4 personer
8 kammuslinger
Durum mel
2 dl hvidvin
Smør
Olivenolie
1 citron
10-12 små tomater skåret i mindre stykker
Timian – ca. 3-4 kviste
Karse (kan udelades)
Bronzefennikel eller dild

fregola-sarda-med-kammusling-1

Fregola:
Kom durummel på et fad eller stor skål
Dryp ganske lidt vand på (gerne fra en forstøver) mens der med fingerspidser røres rundt
Der dannes små kugler/flager, fortsæt til der er nogle stykker
Sigt dem fra og fortsæt til du mener der er nok

De kan nu bruges direkte som de er men så skal de ikke koge ret længe i vinen.
Klassisk skal de en tur i ovnen ved 180 grader og tørre til enkelte af dem tager lidt farve.
Det giver en mere sej fregola og også en mere nøddeagtig smag

Koge Fregole:
Hvidvinen koges sammen med timian, tomater og fregola til pastaen er mør og hvidvinen er kogt godt ned
Kom smør på og lidt olivenolie
Smag til med citron saft samt salt og peber

fregola-sarda-med-kammusling-2

Kammuslingen:
Drys med salt og sukker og sæt dem på køl mindst 1 time
Skyl overskydende salt af og dup dem tørre
Steg dem ca. 1 minut på hver side på en meget varm pande med olie/smør
Dryp med citron og drys med salt/peber

Anret:
Kom fregola på en tallerken og kammusling oven på
Pynt med bronzefennikel eller dild og karse

I glasset en hvidvin fra Alsace, Domaine Zind Humbrecht, “Riesling Turckheim” 2008

domaine-zind-humbrecht-riesling-turckheim-2008

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *