Polenta smager ikke af så meget i sig selv men er en god formidler af smag
Her er retten holdt meget enkel. Polentaen er her både som stegt på torsken og som grød
2 personer
2 stykker torsk – helst tykke stykker som f.eks. loin
Smør til stegning, til polenta og sovs
200 gram Polenta + lidt til panering
2 spsk friskrevet parmesan
1 håndfuld ærter
2 citroner
Frisk oregano
Torsken:
Drys torsken med salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time
Skyl/tør overskydende salt af og dup torsken tør.
Vend den i polenta
Steg den i rigeligt smør til den skiller i flager, endelig ikke for meget
Polenta:
Kog polentaen efter anvisning på posen
Kom ca. 25 gram smør og friskrevet parmesan i den kogte polenta grød
Smag til med citronsaft samt salt og peber
Sovs:
På en pande smeltes smør uden det tager farve.
Riv skal fra en citron i og dryp med lidt citronsaft
Kom ærterne på og var igennem
Anret:
Kom en klat af den cremede polenta på en lun tallerken
Kom smørsovs/ærter oven på
Kom et stykke torsk på, dryp med citron og drys med oregano
I glasset Minimus Dijon Free chardonnay 2015 fra Chad Stock, USA