Carpaccio Tonnato med parmesanchip

carpaccio-1-head

Ja ja ved godt der officielt er noget der hedder Carpaccio Tonnato
Normalt bruger man kogt kalvekød, men med råt kød smager den endnu friskere

4 personer
300 gram oksemørbrad eller kalvemørbrad
Tonnato:
2 hårdkogte æggeblommer (hviden bruges til pynt, 1 dåse god tun, 1 spsk kapers, 1 citron 3 ansjoser (kan udelades), olivenolie
På toppen:
Æggehvide
2-3 spsk friskrevet parmesan
Kapers
Karse

carpaccio-4

Kødet:
Skær det tyndt og bank det endnu tyndere mellem to stykker frysepose
Læg det på en tallerken

Tonnato:
Blend æggeblommer, tun, kapers, ansjoser og hæld olivenolie i til det liver en fin mos
Juster konsistens ed lidt vand så det bliver en smule flydende og lettere at kome oven på kødet
Smag til med salt/peber og citronsaft

carpaccio-2

Parmesanchips:
Riv parmesanen og læg på bagepapir
Sæt i ovnen ved 180 grader til osten er smeltet og begynder at blive gylden i kantere
Køl af og bræk i mindre stykker

carpaccio-3

Samle retten:
Krydr kødet med salt og peber
Kom tonnato på kødet
Drys med parmesan chips, kapers og karse

Server gerne brød til

I glasset en champagne fra Lacourte-Godbillon “Mi-pentes”

lacourte-godbillon

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Carpaccio Tonnato med parmesanchip

  1. Anette says:

    Mums, det ser lækkert ud. Jeg elsker vitello tonnato, men med råt kød og parmasanchips bliver det jo endnu bedre.