Taco med dybstegt torsk og syrlig kål

tacos-med-torsk-head

Jeg ville lave hjemmelavede Taco men havde ikke mere Masa Harina majsmel
Vi snakker bløde tacos som hjemme i Mexico, ikke Amerikanske sprøde chips agtige tacos som ala Santa Maria fabrikeret
Brugte hvedemel og de smagte godt men……mangler lige den lette popcornsmag
Det syrlige kål samt yoghurt dressing giver god modvægt til fisken

4 personer
400 gram torsk
Dej: 2oo gram mel, 1 øl, salt, 1 tsk bagepulver
1 liter olie til dybstegning – ex. vindruekerneolie
2 lime
Forårsløg
Jalapeño dressing: 2 dl yoghurt, finthakket Jalapeño, honning
1/2 spidskål
1 skalotteløg – finhakket
1 lille medium stærk chili-finhakket
1 spsk æbleeddike

tacos-med-torsk-2

Torsken:
Skær den i mundrette stykker og vend i mel
Dej: bland mel, salt og bagepulver. Rør/pisk øl i til du får en flydende tyk pandekagedej
Dyp torskestykker i dejen og dynsteg i 180 grader varm olie til de er gyldne
Hold dem evt. varme i 60 grader varm ovn til alle er stegte

Spidskål:
Laves bedst dagen før, men kan laves 2 timer før
Snit kålen fint. Drys med alt og knug den nogle minutter til den begynder at afgive væske og bliver blødere
Kom løg, chili og eddike i.
Lad hvile på køl

Jalapeño dressing: Hak Jalapeño fint og vend dem med yoghurt og honning. Smag til

tacos-in-the-making

Tacos:
Kom varmt vand i melet. Start med halvdelen og rør det sammen.
Når det er kølet lidt af så man kan have fingerende i samles dejen.
Den skal hænge sammen og ikke være for tør ej heller klistret.
Lad den hvile 1/2 time
Rulles ud i som en pølse og skæres i størrelse som en valnød
Læg dej kuglen mellem 2 fryseposer eller bagepapir og tryk den flad med f.eks. en gryde eller fad
Eller brug en tortilla presser som koster ca. 200 kr
Steg på en tør pande ca.1 minut på hver side

Samle retten:
Kom kål i en taco og fisken oven på.
drys med hakket forårsløg
Server en lime båd ved siden af til at dryppe over fisken

Denne ret kalder på en mexicanske øl brygget på majs som f.eks. SOL

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *