Havtaskekæber med Sauce Nage

havtaskekaeber-med-sauce-nage-2

Havtaskekæber er faste i kødet og jeg synes de minder lidt om hummer
Her serveret med en sauce nage

2 personer
4-6 havtaskekæber
100 gram spinat
1 fed hvidløg
Muskatnød
Små gulerødder
1 citron
Dild eller som her bronzefennikel
Evt. brød som tilbehør
Sauce Nage:
1 lille løg
1 gulerod
2 dl hvidvin
1 tsk æbleeddike
1 spsk Hakket persille
25-50 gram smør
Sukker

havtaskekaeber-med-sauce-nage-1
Havtaskekæber:
Fjern hinden på kæberne eller få fiskehandleren til det
Steg dem i smør til en lun kernetemperatur, tjek med kødnål

Spinat:
Skyl spinat og damp i en gryde med det vand der hænger ved
Når det er faldet sammen kommes en klat smør i sammen med fint hakket hvidløg
Varm igennem og smag til med salt/peber og friskrevet muskatnød

Sauce Nage:
Skær løg og gulerod i meget små tern og kom dem i en gryde
Kom vin og eddike på og kog ned til ca. 1/3
Tag af blusset og kom hakket persille i samt kolde smørtern under omrøring/piskning
Når saucen tykner lidt skal der ikke mere smør i
Smag til med salt, peber og sukker

havtaskekaeber-med-sauce-nage-3

Anret:
Kom spinat på en lun tallerken og havtaskekæber oven på
Dryp med citron
Kom gulerødder på og et par skefulde sauce nage
Pynt med bronzefennikel eller dild

Server evt brød til

I glasset en champagne fra Paul Déthune – Ambonnay, Cuvée a l´Ancienne Millesime 2008

paul-dethune

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *