Pasta alla Checca – eller sommerpasta

pasta-alla-checca-2

Pasta alla Checca er nok en af de nemmeste pastaretter og perfekt sommerret med smagsfulde tomater.

Det er svært at finde ud af den helt originale version hvis den findes, nogle vil nok skrive de har den…men..

Retten laves oftest med denne kolde tomat “sovs” som jeg laver her.
Med søde små tomater, god olivenolie, basilikum, mozzarella, hvidløg, salt og peber
Her med hjemmelavet pasta.

Men man ser den også med løg persille, kapers, oliven, chili…..
Man laver endda også en varm version hvor man steger tomaterne og hvidløg lidt
Nogle mener det skal serveres med spaghetti andre bruger Fusilli (skruer).

Så find din egen version.

4 personer
3oo gram pasta – tørret eller hjemmelavet
Hjemmelavet pasta: 300 gram Tippo 00 mel, 3 æggeblommer, 1 spsk olivenolie
2 håndfulde tomater
God olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld basilikumblade
250 gram Mozzarella

Tomaterne:
Tomaterne skæres i mundrette stykker
Hvidløg snittes/hakkes fint
Basilikum skæres i strimler
Mozzarella rives i mundrette stykker
Det hele blandes sammen og olivenolie tilsættes
Krydr med salt og peber
Sæt på køl mindst 1 time gerne mere

homemade-pasta

Hjemmelavet pasta:
Ælt ingredienser sammen og juster konsistens med lidt vand
Kom det i en plastpose og sæt til hvile på køkkenbordet 1/2 time
Rul tyndt ud – lettest med pastamaskine
Skær i tynde strimler – drys med mel og læg det i små bunker til det skal bruges
Frisk pasta koges 1-2 minutter i saltet vand
Tørret pasta koges efter anvisning på posen

Samle retten:
Den varme pasta kommes direkte ned til tomaterne og vendes rundt
Serveres straks

pasta-alla-checca-1

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *