Taco al Pastor med hjemmelavede majs tacos


taco-al-pastor-1

Taco al Pastor er Mexicos svar på den Tyrkiske döner kebab, Arabisk shawarma, Græsk gyros..
Det er svinekød på en lodret roterende grill

Jeg har jo ikke lige et aggregat til at lave en 50 kg döner kebab
Så denne opskrift er tilrettet relativ normal husholdning

Achiote pasta som er lavet på Annatto frø giver retten en autentisk smag sammen med annanas
Man kan købe det i specialbutikker på nettet.
Hvis man ikke har det skal man alligevel lave retten.
Erstat med extra 1 tsk eddike, 1 tsk røget paprika, 2 tsk sød paprika og et fintrevet skalotteløg

Hvis du ikke har majsmelet Masa Harina kan man lave taco med hvedemel eller købe færdiglavede.

taco-al-pastor-2

4 personer:
Tacos: 4 dl Masa Harina, 2-3 dl varmt vand, 1/2 tsk salt
1 – 1,2 kg nakkefilet
1 Annanas
Krydderblanding:
30-40 gram Achiote pasta, rørt op i 2 tsk æbleeddike
2-3 skiver annanas, blendet
2-3 fed hvidløg
1 fintrevet skalotteløg
1-2 rød chili, ikke for stærk
1 spsk spidskommen
2 spsk olie
Til servering:
Koriander
1-2 løg 
Evt. et par lime

taco

Taco:
Melet med salt blandes med varmt vand til en konsistens der minder om modellervoks
Stilles til hvile 30 minutter
Form små “bolde” på størrelse med bordtennisbolde
Læg en “bold” mellem to stykker bagepapir og tryk den flad med f.eks. et fad eller gryde
Eller køb en taco presser, koster ca. 200 kr

Bag nu den tynde taco på en tør slip let pande ca. 1 minut på hver side
Dæk de bagte tacos med viskestykke. Når man gør det så bliver de dejlig bløde
Varm dem evt op på en pande eller 5 sekunder i mikrobølgeovn før servering
Pas på de ikke bliver sprøde

Ananas:
Skær top og bund af – gem det til kødet skal p spid
Skær skræl af annanas og skær den i skiver
Fjern den midterste kerne
1/2 skal blendes til marinaden
1/2 skal grilles/steges til servering

taco-al-pator-3

Kødet:
Bland marinaden
Skær kødet i tynde skiver og vend i marinaden
Sæt på køl mindst 4 timer gerne natten over

Den svære metode:
Samle kødet på et stegespyd hvis man har et rotisseri til grillen
Jeg blev nød til at binde kødsnor på for det kunne holde
1,5 – 2 timer ved indirekte varme ca. 160 grader – evt med fuld direkte varme til sidst

Den mindre vanskelige:
Samle skiverne med stegespid(træ) og lav den på en rist på grillen eller i ovnen
Vend den hver 15 minut. De sidste minutter med fuld varme
I ovnen evt. varmluft eller grill

Den lette:
Steg de tynde skiver på grillen eller stegepanden

Når den er færdig kan man skære kødet fra i strimler
Varm det evt. op på panden i lidt olie

Servering:
På en taco lægges strimlet kød
Oven på kommes stykker af grillet annanas, hakket løg og koriander
Jeg vælger at serverer små limebåde som man kan presse over det giver en dejlig friskhed

I glasset en kraftig spansk Ribera del Duero fra Hacienda de Monasterio, Reserva/Reserva ESPECIAL 2009…….eller øl

hacienda-de-monasterio

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *