Skaftkotelet med spinat og kantarel

skaftkotelet-med-kantarel-1

På et tidspunkt kaldte man alt tyndskåret for carpaccio, nu kalder man alt med ben for tomahawk.
Men dette er i min optik ikke en svinetomahawk som der stod på skiltet ved slagteren, men en god gammel skaftkotelet.
Skaftkotelet betyder bare at benet stadig sider på, det giver en smule mere smag og kraft

Men endnu vigtigere når vi snakker koteletter er det at det er en god kvalitet og at de ikke er for tynde.

Her er den tilberedt på grill men kan sagtens laves på en alm. pande eller grillpande

skaftkotelet-med-kantarel

4 personer
4 tykke koteletter gerne med benet på
Kartofler
Løvstikke – ca. 4 stængler
400 gram spinat
1 fed hvidløg i tynde skiver
Smør
Muskatnød
Kantareller eller anden svamp
10 hasselnødder
1 citron
BBQ sovs:
3 spsk ketchup
1 spsk brun farin
Et drys chili
1 tsk vin- eller æbleeddike
1 tsk røget paprika

Kødet:
Bland BBQ sovsen sammen og kom det i en frysepose sammen med koteletterne
Lad dem marinerer minimum 1 time gerne mere
Steg dem på en varm grill ved direkte varme til en kernetemperatur på 58-60 grader
Eller steg dem på panden
Lad dem hvile 5 minutter før servering

Spinat:
Skyl spinaten og damp den med det vand der hænger ved – 2-3 minutter
Hæld overskydende vand fra og tilsæt en spsk smør, hvidløg og lidt revet muskatnød

Kartofler kogt med løvstikke

skaftkotelet-med-kantarel-2

Sovsen:
Steg svampene.
Når de er stegte kommes en ekstra klat smør på
Når smørret et smeltet og dejligt lysbrun “slukkes” stegningen med saft fra 1/2 citron
Hasselnødder hakkes groft og kommes i
Smag til med salt/peber og evt. mere citron
Serveres straks

Anret som på billedet

I glasset en dejlig moden Bordeaux fra Château Malescot Saint Exupéry, 2006

chateau-malescot-2006

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *