Surf’n’turf – kalv og hummer

surf-n-turf-2Surf’n’turf er e servering af kød og seafood

Den korte oversættelse: Surf=vand=seafood, Turf=græs=ko

Her bruger jeg kalvemørbrad og hummer

Kød og seafood, her hummer og kalvemørbrad

2 personer
2 kalvemørbrad bøffer
1 hummer
Smør
Estragon – ca 4 stængler
1 citron
10 haselnødder
Små kartofler

surf-n-turf-1

Kødet:
Tag kødet ud fra køl 1 time før tilberedning.
Pensl med olie og drys med salt/peber
Stegetiden er svær at angive da tykkelsen på kødet betyder meget.
Steg på grill eller en pande
Hvis man vil være sikker på godt resultat kan man bruge stegetermometer
Kernetemperaturen skal ligge mellem 56 og 60 alt efter hvor rød man ønsker bøffen

Hummer:
Hummeren aflives hurtigt ved at sætte en stor kokkekniv ned og flække hovedet
Hummer kogt 5 minutter, kølet af.
Drej halen af og flæk den.
Halen er grillet 30 sekunder på kødsiden.
Vendt og en stor klat smør, estragon og citron kommes på.
Grillet 3 til 4 minutter mere.
Kløerne bankes med bagsiden af kokkekniven så den er lettere at åbne når den skal spises
Lægges på grillen et par minutter på hver side

surf-n-turf-3

Brunet smør:
Kom en god klat smør på en pande og når smørret begynder at blive lys brun “slukkes” den med citronsaft
Kom hakkede haselnødder i

Anret:
Kom bøffen på en tallerken og hummer oven på
Server med kartofler og brunet smør

I glasset: Rød eller hvidvin….eller måske en rosé. Jeg vælger dog en champagne.
Charlemagne, Les Coulmets (ligger i Le Mesnil sur Oger), 2012 Blanc de Blancs Grand Cru

charlemange-2012

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *