Hjemmelavet taco med Chipotles kylling og Adobo dressing

tacos-med-kylling

Man kan lave Taco med hvedemel, men det giver lige lidt ekstra at bruge majsmel.
Men majsmel til taco skal være Masa Harina

Man kan bruge hel kylling, kyllingelår eller også kylling fra dagen i før
her bruger jeg kyllinge lår

Denne opskrift er en hurtig genvej til en hverdags taco som smager forrygende takket være den røgede chipotles
Chipotles er røget Jalapeño

Taco er her den mexicanske bløde version og ikke den hårde dybstegte chips agtige som man ofte ser

tacos-med-kylling-2
4 personer
4 dl Masa Harina eller hvedemel
6 kyllingelår
1 dåse (200g) Chipotles i Adobe sovs
2 spsk græsk yoghurt
1 stort løg – eller 2 små
1 tsk spidskommen
2 fed hvidløg
1 spsk honning
4 forårsløg
2 avocado
1 citron

tacos-med-kylling-3

Kyllingelår:
Kog lårene i vand i 30 minutter
Pil kødet fra

På en pande steges løgene møre i olie uden de tager farve
Kom kyllingekødet ned til løgene
Tilsæt honning, knust hvidløg, spidskommen og steg nogle minutter
Hak chipotles og kom dem ned til kødet sammen med adobo sovsen
GEM dog lige en enkelt chipotles og 1 spsk Adobo sovs til dressing

Juster konsistens med kogevandet fra kyllingelårene

chipotles

Dressing:
Yoghurt røres op med en finhakket chipotles og smages til med adobo sovs

tacos-med-kylling-1

Taco:
Melet blandes med 1/2 tsk salt samt ca 2-3 dl meget varmt vand til en konsistens der minder om modellervoks
Juster med vand eller mel
Lad det hvile i ca. 30 minutter
Tril dejen ud til kugler på ca. størrelse af golfbolde

De skal nu trykkes flade. Lettest med en taco presse (koster ca.200 kr)
Men kan sagtens laves med hvad man har i køkkenet f.eks. fladbundet gryde/pande/fad

Teknikken er at lægge den lille dej kugle mellem 2 stykker plastik og trykke den helt flad

Steg den på en tør pande i ca. 45 sekunder, vend den og klap let på den md spatel
Steg igen ca. 45 sekunder og vend den. Steg færdig i 30-45 sekunder, den vil nu puffe lidt op

VIGTIGT – læg de færdige Tacos pakket ind i en klæde(viskestykke) for afkøling
Det gør at de bliver dejlig bløde.
Når de skal bruges kan de varmes i ovn/microbølge ovn/på pande – men kort de skal ikke blive sprøde

Samle tacos:
På en lun tacos kommes lidt kylling og dressing
Drys med snittet forårsløg
Kom et par skiver avocado på, de skal lige dryppes med citron for ikke at misfarves

I glasset – en mexicansk øl ville være mit bud

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hjemmelavet taco med Chipotles kylling og Adobo dressing

  1. Anette says:

    Mums det ser lækkert ud. Hvor meget mel bruger du til dine tacos?

    Anette

    • Erland Hansen says:

      Hej. takker
      Som der står : 4 dl Masa Harina som er majsmel
      Jeg har nu skrevet : eller hvedemel bagefter så der ingen tvivl er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *