Grillet Rødspætte med ærter

roedspaette-og-aerter-1

Vi var en lille tur ude med en kutter og fiskede fladfisk.
Skrubber og rødspætter.
Vi fik ikke mange, men super frisk fisk på grillen bagefter gjorde det hele værd.

Her serveret så enkelt som muligt blot med ærter og en citronsmør

spaetter-paa-baal

2 personer
2 mindre rødspætter
2 citroner
50 gram smør
2 dl Ærter – friske eller frost
Løvstikke
Kartofler
Purløg

aerter-og-kartofler

Fisken:
Jeg skar hale og hoved af og trak skindet af oversiden
Pensl med lidt olie og krydr med salt/peber
På grillen ca. 4-5 minutter på hver side.
De er færdige når man kan løsne kødet fra benene, endelig ikke overtilbered dem
Dryp med citronsaft og server varme

Stegt citron:
Citroner får en dejlig blød smag hvis den grilles hårdt på skærefladen til den bliver sort
Men det skal være høj varme ellers koger den bare

roedspaette-og-aerter-2

Ærter:
Ærter friskpillede eller frosne overhældes med kogende vand.
Hæld vandet fra efter 2 minutter

Sovs:
Smelt smør ved lav temperatur og riv citronskal i
Smag til med citronsaft samt salt/peber

Kartofler:
Hvis det er nye kartofler koger jeg dem altid med et par stængler løvstikke
Ved servering kommer jeg hakket løvstikke oven på.
Hvis man ikke kan lide smagen af løvstikke kan man erstatte med persille

Anret:
Kom en rødspætte på en tallerken sammen med ærter
Kom citronsmør sovs oven på og drys med hakket persille

I glasset en frisk champagne, Pierre Baillette – Le Village

pierre-bailllette

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *