Carpaccio med Løvstikkemayo og grill brød med hvidløg

carpaccio

Løvstikke er ikke alle der kan lide, så hvis det er tilfældet kan løvstikke erstattes med f.eks. estragon.

Server evt. brød til – opskrift på grillet brød med hvidløg – kan også laves i ovnen SE HER

hvidloegsbroed-paa-grill

4 personer
2-300 gram kalvemørbrad (eller oksemørbrad)
2 spsk pinjekerner
4 forårsløg
Friskrevet parmesan
Mayonnaise:
1 god håndfuld løvstikke – 4-5 stængler
ca. 2 dl Neutralsmagende olie (ex.raps)
1 æggeblomme
1 tsk. hvidvineddike (eller citronsaft)
1/2 tsk. sennep
Salt/peber

carpaccio-2

Kødet:
Skær det så tyndt som muligt
Bank det tyndere mellem 2 fryseposer

Pinjekerner ristes på en varm pande uden fedtstof til de begynder at tage farve

Mayonnaise:
Blend løvstikke med olien
Kom blommen i en skål sammen med lidt salt, peber, sennep og eddike.
Pisk det sammen og dryp nu under piskning olie i.
Start med ganske få dråber og senere under piskningen kan du øge til en tynd stråle.
Når mayonnaisen er blevet fin tyk er den færdig.
Smag til med eddike, salt og peber.

carpaccio-3

Anret:
Kom en tynde kalvemørbrad på en tallerken
Kom løvstike mayonnaise oven på
Drys med ristede pinjekerner og hakket forårsløg
Drys med friskrevet parmesan og salt/peber

Server brød til – evt. dette lette hvidløgsbrød til grill eller ovn
LINK til brødet 
I glasset en Rosé fra Provence, Domaine des Masques Cuvée “Essentielle” 2018

domaine-des-masques

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *