Porchetta -svineslag med svær og fyld

porchetta-1

Da vi ikke her til lands så tit står med en hel lille pattegris og fylder den med indmad, er dette en fordansket version af retten.
Men efterhånden er ordet “Porchetta” blevet er begreb alle bruger om denne type steg

Porchetta betyder i øvrigt “lille gris”

Det bedste og letteste er at bruge en grill med indirekte varme og et Rotteseri
Altså et aggregat som drejer stegen langsom på grillen

Det kan sagtens laves i ovnen på en rist og så vende den hvert 15 minut

6 personer
1,8 kg svineslag med svær
Fyld kan være: Daggammelt brød, hvidløg, persille, løvstikke, mynte, salvie, rosmarin
Masser af salt til sværen

porchetta-2
Rids sværen på slaget
På kødsiden kan man skære det værste fedt af

Blend fyldet og kom det på slaget.
Drys med salt og peber
Rul slaget stramt og bind det

Kom det nu på spyddet hvis det skal på Rotteseri
Gnid stegen ind i salt

Starter med ca. 160 grader indirekte varme i ca. 3 timer
Slutter med at skrue op for varmen for at sikre sprøde svær, stopper når den er dejlig mørk og sprød
Kernetemperatur ca. 72-75 grader
Lad stegen hvile 15-20 minutter

porchetta-3

Hvad serverer man til sådan en
Det kunne være nye kartofler og grøntsager
Det kunne være i en burger med coleslaw

Jeg vælger at serverer med kikærter, Butterbeans, urter, løg, tomater og masser af smør
Og en Insalata caprese som er tomat, basilikumblade og bøffelmozarella

I glasset en italiensk rødvin med lidt kraft

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *