Burger med Løgringe og Blue Cheese

burger-onion-rings-1

Nogle gange har jeg bare lyst til en burger.
Men så skal de også være godt kød og ikke for tynd

Hvad man kommer ind mellem bollen er en smags sag – så dette er blot et forslag, brug det som inspiration

Jeg valgte her ikke at bruge store mængder af salat men for den gode smags skyld masser af basilikum blade

burger-onion-rings-2

2 personer
2 Burgerboller
400 gram hakket okse – her Hereford
1 æg – da kødet var meget fedtfattigt
Mayonnaise – lav selv SE EVT. HER https://fjordrejen.dk/?p=11303
Ketchup
4 skiver Blue cheese
4 skiver bacon
Basilikumblade
1 stort løg
Panering: mel, æg, pankorasp
Olie til stegning af løgringe – her 1 liter rapsolie

Bøffen:
Da kødet var meget fedtfattigt valgte jeg at ælte et æg ind for at give fedt og samtidig holde kødet sammen
Steg bøffen – stegetiden afhænger af hvor tyk du former bøffen
Tjek med kødnål – når saften der kommer ud ikke er blodrød er den færdig
Kom blue cheese på toppen og kom låg på ca. 1 minut så smalter osten fint

Bacon steges

burger-onion-rings

Løgringe:
Løget skæres ud i tykke skiver – 1/2 til 1 cm tykke
Skil skiverne af i enkelte løgringe
Vend dem i mel
Vend dem i sammenpisket æg
Vend dem i rasp
Steg dem gyldne i 180 grader varm olie
Læg dem på køkkenrulle for at dryppe overskydende olie af

Burgeren samles:
Underbolle steges på skæreflade og smøres med mayonnaise og tomatketchup
Basilikumblade
Bøf med smeltet blue cheese
Bacon og løgringe
Overbolle med mayonnaise

I glasset en Pomerol fra Château Saint-Pierre 2012

saint-pierre

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *