Andebryst med perlespelt og blommekompot

andebryst-med-perlespelt-og-blomme-1And og appelsin er en klassiker, men det smager også godt med en blommekompot.

4 personer
2 andebryst
500 gram blomme – 1/5 del skal i perlespelten
Sukker -mængde afhænger af sødmen i blommerne
1 citron
3 dl perlespelt
1 rødløg
5-6 blommetomater
Chili – hvor meget bestemmer smagsløgene
Hakket mynte
Timian

andebryst-med-perlespelt-og-blomme-3

Andebryst:
Steges på en pande til skindet er gyldent
Kommes i ovnen ved 150 grader til en kernetemperatur på 58 grader
Hviler 5-10 minutter før den serveres

Perlespelt:
Koges efter anvisning på posen, sammen med 1/2 citron.
I en anden gryde steges rødløg bløde i smør
Den kogte perlespelt kommes over til rødløgene sammen med tomater
Når det er varmet igennem kommes en god klat smør i sammen med mynte og timian
Smag til med chili og citronsaft
Lige før servering vendes skiver af blomme i

Blommekompot:
Blommerne skæres i grove stykker og sten fjernes
Kom 1-2 spsk vand i sammen med saft fra 1/2 citron
Kog til sukker er opløst og blommestykker falder sammen og man får en kompot
Smag til og kom evt. mere sukker i. Den skal dog ikke være marmelade sød

andebryst-med-perlespelt-og-blomme-2

Anret
Kom en skefuld perlespelt samt 1 skefuld blommekompot på en tallerken
Skær 2 tykke skiver andebryst
Pynt evt. med lidt hakket mynte/timian

I glasset en Bordeaux fra Pauillac, Reserve de Comtesse de Lalande 2009

reserve-de-comtesse-de-lalande-2009

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *