Kalvetournedos med svampetærte

kalv-med-svampe-1

Nogle gange skal det bare være en stor bøf
Her er den grillet men kan jo sagtens laves på en pande

Jeg bruge her morkler, men de er ret dyre og kan udelades om man ønsker

4 personer
4 store tykke Kalvetournedos eller okse
4-5 dl kalvefond
100 gram kantareller og evt. morkler
Svampetærte:
Butterdej
4 spsk cremefraiche
1 æg
1 citron
2 spsk friskrevet parmesan
400 gram Mix af svampe – her kantareller og champignon
1 rødløg
2 stængler rosmarin
Ved servering: basilikumblade og evt. timian

kalv-med-svampe-3

Bøfferne:
Tag dem ud fra køl ca. 1 time før tilberedning
Vend dem i olie og drys rundhåndet med salt/peber
Steg på en meget varm grill og når begge sider har fået stegeskorpe sænkes varmen
Steg til en kernetemperatur på ca.56 grader for en rød bøf
Lad dem hvile 5 minutter før servering

kalv-med-svampe-2

Svampetærte:
Rul butterdej ud i 4 rektangler
Pensle 2 af dem med vand og læg de 2 andre oven på, tryk dem sammen
Tryk kanterne lidt ind sådan ligesom en pizza, altså med en kant der er højere end resten
Forbag dem 10 minutter ved 180 grader
Tag dem ud og fjern lidt af den midterste dej så der er plads til fyld.

Cremefraiche, æg, citron, parmesan blandes sammen og kommes i bunden af den forbagte butterdej

Kantareller, champignon, rødløg, citronskal og rosmarin, steges og kommes oven på
Drys evt.med parmesan
Bag i ovnen ca. 10 minutter ved 180 grader

Sovsen:
Kalvefond kogt ned til det halve og der piskes kolde smørtern i for at få en fyldig og blank sovs
Stegte svampe kommes ned til sovsen
Tip:
Hvis der bruges tørrede morkler skal de blødgøres 1 time i lunkent vand.
Dette vand kan kommes i sammen med kalvefonden og koges ned – det skal dog sigtes gennem kaffefilter først

Anret som på billedet

I glasset en Bordeaux fra Pomerol, Chateau Gazin 2011

chateau-gazin-2011-pomerol

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *