Grillet Hummer med hjemmelavet hvidløgsflutes

grillet-hummer-2

Noget af det letteste og mest delikate jeg kan få om sommeren er grillet hummer

Her serveret med hvidløgsflutes og estragonmayonnaise

2 personer
2 hummer
ca. 75 gram smør
1 dusk persille – finhakket
4-5 fed hvidløg – knust
1 flutes – bag evt selv på grillen – SE HER HVORDAN
Mayonnaise – eller hjemmelavet SE HER HVORDAN
Estragon ca. 1 spsk finhakket
1 citron

grillet-hummer-1

Hvidløgssmør:
Lad smørret blive lidt blødt og mos det med en gaffel
Kom persille, hvidløg og citronskal i smørret og mos det godt sammen
2/3 skal bruges til hvidløgsflutes – 1/3 skal smeltes og bruges til hummerne

grilet-hummer-3

Hummer:
Slå hummer ihjel ved at sætte en kniv i “krydset” ved hovedet og tryk den hurtigt ned og flæk hovedet.
Vent med at flække hummeren, vi vil bevare al saft og kraft i humeren og ikke i kogevandet.

Forkog hummer. Her er de ca. 850 gram og den koger jeg 5-6 minutter og kommer den i isvand for nedkøling.
Hvis den er mindre skal man nøjes med 4-5 minutter, de skal jo også en tur på grillen.

Den nedkølede hummer flækkes og pensles med olie. Giv kødsiden 30 sekunder på en varm grill og vend den.
Pensl med smeltet hvidløgssmør
Giv hummeren ca. 4 minutter på grillen, dryp med citron og server den straks.

hvidloegsflutes

Hvidløgsflutes:
Skær en masse riller i brødet og stop klatter af hvidløgssmørret godt ned i rillerne
Varm det op på grillen – pas på det ikke bliver sort i bunden

broed

Estragonmayo – rør den hakkede estragon ned i mayonnaisen

Grillet citron: Skær de over og giv skærefladen en tur på den varme grill til de bliver lidt sorte

Server straks hummeren er færdig

I glasset en Champagne fra Jacquesson, Cuvée 738 Extra Brut

jacquesson-738

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *