Grillet Hjemmelavet hvidløgsflutes – nemt

broed-2

Dette er en våddej og det giver en god krumme og er perfekt til grillen.
Den kan selvfølgelig laves i en ovn også.

Den er let at lave og skal kun lige røres sammen, ikke æltes.

3 flutes:
800 gram mel
700 gram vand
25 gram gær
1 spsk sirup eller honning
1 spsk groft salt

broed

Vandet varmes op så det er lunt, ikke varmt vand fra hanen !!!
Kom vandet i en stor skål og tilsæt gæren
Rør gæren ud og tilsæt 1/3 del af melet
Rør det ud og tilsæt nu salt og sirup/honning
Rør resten af melet i. Når al melet er vådt skal der ikke røres mere
Sæt til hævning i 3-4 timer på køkkenbordet

Dejen er meget våd og skal hældes ud på et bord med meget mel 2-3 håndfulde
Ellers klistre det til bordet og hænderne

Form nu 3 flutes og kom dem på bagepapir, efterhæv 15 minutter – bages i ca. 25 minutter ved 200-220 grader

broed-3

I grillen bages de lettest på en bageplade, men en aluform kan også bruges
God varme, men indirekte varme når de skal bages.
Jeg bager i gasgrill og slukker den midterste brænder samt skruer lidt ned for de andre.

I en kulgrill skal man bare skubbe kul til den ene side og bage i den anden

Hold øje med de ikke bliver sorte i bunden

I en ovn bages de ved 200 grader i ca. 25 minutter

broed-1

TIP
Kan også formes som boller og bruges som morgenbrød
Rør dejen sammen, nøjes med halvdelen af gæren og stil i køleskab til næste morgen
Tages ud – formes og efterhæver 30 minutter
De skal så ikke have så lang tid som flutes men 12-15 minutter alt efter størrelse

hvidloegsflutes

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Grillet Hjemmelavet hvidløgsflutes – nemt

  1. Pingback: Grillet Hummer med hjemmelavet hvidløgsflutes - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *