Tatar med nye Kartofler og Løvstikkemayo

tatar-head

Tatar med pommes er en klassiker.
Men når der nu er nye kartofler vil jeg hellere bruge dem

Løvstikke er noget der deler vandene og man skal være lidt forsigtig med mængden.
Personligt ener jeg den nærmest er nødvendig sammen med nye kartofler

4 Personer
3-400 gram oksemørbrad eller f.eks. okseinderlår eller kalvemørbrad
3oo gram nye kartofler
8 grønne asparges
Mayonnaise – Hjemmelavet SE HER 
Løvstikke – finthakket – smag selv til hvor meget
Pynt – løvstikke eller frisk oregano

tatar-2

Kødet hakkes så fint som man ønsker med en stor kokkekniv
Smag til med salt og peber

Kartoflerne koges med et par stængler løvstikke
Køles af og knuses let med et piskeris
Krydres med salt og peber

Løvstikkemayo: Mayonnaise blandes med hakket løvstikke

Grønne asparges: knæk den nederste træge del af.
Skær aspargesen i tynde strimler med mandolinjern eller kartoffelskræller
Kom dem i koldt vand til de skal bruges

tatar-3

Anret:
Kom de knuste kartofler på en tallerken og kødet oven på
Kom asparges oven på og en god skefuld løvstikkemayo
Drys med hakket løvstikke eller oregano

I glasset:
En amerikaner, Minimus eksperiment #15, Black Locrust 2013
100 % Syrah på hele drueklaser og modnet i Acacia træ tønder

minimus-15-chad-stock-2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.