Æble sorbet med rabarberkompot og shots

Æble sorbet med rabarberkompot og shots
Ville have en dessert i aften. Havde nogle rabarber og en del æbler. derfor denne kombination.

4 personer
6 æbler
sukker
vaniljestang
1 æggehvide past.
4 makroner
5 rabarber

Saft med sukker

Saften af 6 æbler sødes med sukker alt efter hvor sure/søde de er. Kom korn fra en stang vanilje i og kog det op til sukker er opløst. Smag til med lidt citron.
Køl af og kør på ismaskine. Kom 1 æggehvide i når sorbeten har kørt 15 minutter.
Efter frys den mindst 3 timer i fryser før servering.

Rabarber – skær dem i små stykker på ca 1/2-1 cm og læg dem i et fad med ½ dl vand. Kom sukker over og sæt i ovn i ved 180 grader i ca 20 minutter til de er møre. Sigt noget af sukkerlagen fra til shots.

Jeg vælger her at garnerer med tørrede æblestykker og tørret rabarber som er blancheret kort i sukkervand.

Dehydrator – Excalibur 5 lag

Jeg bruger en dehydrator (se ovenstående link) – men man kan bruge ovnen på ca 100 grader til tingene er sprøde.

Anret

En klat rabarber kompot med en rabarber shots.
Æble sorbet på en knust makron
Æble og rabarber chips til.

Print Friendly
This entry was posted in Desserter and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Æble sorbet med rabarberkompot og shots

  1. Mette says:

    Alternativt et par kardemommekapsler og citronskal….

    Men citronverbena er skøn, hvis du kan finde den (og få den til at overvintre – måtte selv tage afsked med en superflot plante (der var indkøbt i dyre domme hos Fru Plum), men ikke overlevede den lange kolde vinter).

  2. Mette says:

    Prøv med lidt citronverbena i shottet næste gang. Det er mums!

    • Erland says:

      Det skal jeg prøve. Synes måske også den var lidt flad og for sukkeragtig så lidt pift ville ikke skade.
      Måtte dog lige google citronverbena først :-) Nu skal jeg så se hvor man kan købe……
      /Erland

  3. Klidmoster says:

    Oh la la…..endnu et mesterværk 😉

  4. heidi says:

    Jeg har en ismaskine på vej fra Italien, og har allerede bogmærket flere af dine is-opskrifter :-)
    Hvilken maskine bruger du? Den ser ret professionel ud.

    • Erland says:

      Det er mit køkkens stolthed – mit yndlings legetøj – en Italiensk Musso – jeg har skrevet lidt under kategorien “Udstyr”
      Du får lige et link – det er lettere :
      http://fjordrejen.dk/?p=69

      Glæd dig – det er ret sjovt at kunne lave sorbet og is selv – man kan dog blive bidt af det :-)

      Fra tanke til sorbet går kun en halv time……
      God fornøjelse når du får den

      /Erland