Grillet oksemørbrad med syltede kartofler og Halloumi

grillet-oksemoerbrad-med-syltede-kartofler-og-halloumi-head

Let aftensmad som hurtigt og let kan laves på grillen.

4 personer
4 bøffer – her oksemørbrad
Små kartofler
Syltelage: 1 dl sukker, 1 dl æbleeddike, 1 dl vand
4 stængler løvstikke (kan udelades)
Radiser (kan udelades)
16 grønne asparges
4 forårsløg
4 skiver Halloumi ost
Sovs: 30-40 gram smør og 10 små tomater

Syltede kartofler:
Kog kartoflerne og køl dem af
Kog syltelagen og køl af
Hæld syltelagen over kartoflerne og kom hakket løvstikke i.
Kom radiser skåret i kvarte ned til kartoflerne
Sæt på køl mindst 1 time – gerne til næste dag

På grillen:
Ved direkte varme steges bøfferne som er drysset med salt/peber
Mørbradbøfferne som her er tykke gav jeg 3 minutter på hver side.
Grønne asparges – knæk nederste træge del af og giv dem 2-3 minutter på grillen
Forårsløg flækkes og gives kort tur på grillen
Halloumi osten grilles 2-3 minutter på hver side

grillet-oksemoerbrad-med-syltede-kartofler-og-halloumi-1

Sovs:
Smelt smør ved lav varme og kom groft hakkede tomater i
Lad det stå og varme ved lav temperatur 5 miutter

Anret som på billedet

I glasset en iskold hvid Chablis 1.cru fra Noblecour 2011

chablis-1-cru

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *