Grillet Andelår og Majs

grillet-andelaar-og-majs-1

Grillet andelår er super smagsfulde og kan serveres med forskelligt tilbehør.
Her med grillet majs når grillen nu alligevel var tændt

Et andet tilbehør er syltede kartofler som giver lidt syre til retten

4 Personer
4 andelår
8 stængler timian
Hurtig BBQ sovs: 1 dl ketchup, 1 tsk æbleeddike, 1 spsk farin, 1 tsk røget paprika, lidt chili
Kartofler – helst små nye
Syltelage: 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 1 dl sukker
Ærteskud
8 Radiser

Hurtig BBQ sovs: Bland alle ingredienser

Grillet andelår:
Drys lårene med salt og timian, og lad dem hvile 1-2 timer
Børst saltet af
Læg dem på grillen ved indirekte varme, gerne på en rist over en foliebakke
Steg dem 1,5 time – sørg for varmen i grillen er 150-160 grader
Derefter skal varmes skrues op og lårene skal have direkte varme på grillristen til de er sprøde
Det tager ca. 15 minutter hvor man skal vend dem et par gange
Ved den sidste del kan man pensle med BBQ marinaden, men pas på så kan de hurtigt brænde på

kogt-og-grillet-andelaar

Majs:
Dækbladene skal blive på majskolben
De lægges på grillen ved direkte varme i 15-20 minutter
De kulsorte dækblade fjernes og majsen skæres i 5 cm tykke stykker
Stykkerne vendes i smeltet smør og der kommes salt på ved servering

Syltede kartofler:
Syltelage koges op så sukker smelter, køl af igen.
Kog kartoflerne al dente i saltet vand og køl af
Hæld syltelagen over kartoflerne og sæt på køl
Kan bruges efter få timer men er bedst dagen efter

Anret:
Kom låret på og pensl evt. med BBQ sovsen
Anret kartofler, salat og majs

grillet-andelaar-og-majs-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *