Grillet and er dejligt samen med en masse grøntsager og kartofler
Det er en super nem ret som kan varieres alt efter hvilke grøntsager der er i sæson
4 personer
2-4 andebryst
Hurtig BBQ sovs: 1 dl ketchup, 1 spsk farin, 1 tsk vineddike, 1 lille chili eller røget paprika
Grøntsager – her:
6 Grønne asparges
4 hvide asparges
3 rødløg
1 dl ærter friske eller frosne
8 små tomater
5 radiser
1 citron
olivenolie
BBQ sovs: ingredienser røres sammen
Grillet andebryst:
Start med at ridse skindet.
Steg brystet ved middel varme på grillen med fedtsiden nedad i 10 minutter
Vend brystet og steg yderligere 5-6 minutter.
Hvis skindet ikke er helt flot gyldent kan man lige give et par minutter ved fuld direkte varme/tæt på kul
Lad brystet hvile 5 minutter før udskæring
Ligesom ved lårene kan der pensles med en BBQ sovs – men vent til de sidste 2-3 minutter ellers risikerer man det brænder på
Grøntsager:
Grønne asparges – knæk den nederste træge del af
Hvide asparges – skræl dem fra hovedet og ned. Knæk den nederste træge del af
Grill begge kort og skær dem i mundrette stykker
Rødløg – skræl dem og skær dem i to på langs.
Grill løgene til de er møre og sorte på skærefladen.
Køl af og skær i mindre stykker
Kartoflerne koges i saltet vand og køles af og skæres i mindre stykker
Kom det hele op i en skål/fad sammen med tomat og ærter
Pres saften fra en citron over
Kom lidt olivenolie på
Drys med alt og peber og bland det hele godt
Anret:
Kom skiver af andebryst på en tallerken sammen med sommergrønt