Grillet Andebryst med Svampesovs

grillet-andebryst-med-svampesovs-headsGrillet and er smagfuldt og nemt.

Her med en hurtig BBQ sovs og asparges samt nye kartofler

4 personer
4 Andebryst
Hurtig BBQ sovs: 1 dl ketchup, 1 spsk farin, 1 tsk vineddike, 1 lille chili eller røget paprika
12 grønne asparges
Kartofler
Løvstikke (kan udelades)
Sovs:
1/2 dl Balsamico
3 dl fond (and eller kylling)
2 dl fløde
250 gram markchampignon eller anden svamp

BBQ sovs: ingredienser røres sammen

Grillet andebryst:
Start med at ridse skindet.
Steg brystet ved middel varme på grillen med fedtsiden nedad i 10 minutter
Vend brystet og steg yderligere 5-6 minutter.
Hvis skindet ikke er helt flot gyldent kan man lige give et par minutter ved fuld direkte varme/tæt på kul
Lad brystet hvile 5 minutter før udskæring
Ligesom ved lårene kan der pensles med en BBQ sovs – men vent til de sidste 2-3 minutter ellers risikerer man det brænder på

grillet-andebryst-med-svampesovs-3

Grønne asparges:
Knæk den nederste træge del af
Grill dem kort ved fuld varme

Kartofler:
Kog kartoflerne al dente i saltet vand med løvstikke
Før servering varmes de i smeltet smør og drysses med hakket løvstikke

Sovs:
Kom balsamico i en gryde og kog til det næsten er en sirup
kom fond på og kog ned
Steg svampe og kom i sovsen
Kom fløde på og kog ned til det tykner lidt
Smag til med salt/peber

Anret:
Kom et par tykke skiver and på en tallerken
Kom kartofler ved siden af sammen med asparges
Kom sovsen ved siden af

grillet-andebryst-med-svampesovs-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *