Sort Pasta med Fjordreje Bisque og jomfruhummer

sort-pasta-og-fjordreje-bisque-1

Hjemmelavet pasta med blæksprutteblæk.
Men man kan selvfølgelig lave den uden blæksprutteblæk eller købe en tørret
Hvis man ønsker kan den dyre jomfruhummer skiftes ud med rejer

her laves en fjordreje bisque, men man kan bruge skaller fra rejer, jomfruhummer, hummer …..

sort-pasta-og-fjordreje-bisque-4

4 personer
Jomfruhummer eller rejer – antal? det bestemmer man selv
Citrontimian eller andet grønt pynt
Parmesan – en god håndfuld friskrevet parmesan
Sort pasta (eller brug tørret pasta):
3oo gram mel (ex. Tippo 00)
3 æg
1 brev (4 gram) blæksprutteblæk
Bisque:
Skallerne af 500 gram fjordrejer
1 glas Pernod eller Cognac
¼ piskefløde
1 gulerod
persillestilke
2 tsk. tomatpuré
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 peberkorn
½ flaske tør Hvidvin
1/2 citron

sort-pasta-og-fjordreje-bisque-2

Bisque:
Smide skaller i en brænd varm gryde og brænd det godt af sammen med tomatpurè.
Kom pernod/cognac i og sæt ild til dampene (sluk emhætte)
Kom resten af ingredienserne i og hæld hvidvin i til det dækker evt. lidt vand.
Kog i 15 minutter og lad køle ned, kog igen i 15 minutter og sigt derefter væsken fra.
Kog væsken ned til ca. 1/3 – 1/4.
Kom fløden i og kog til passende konsistens.
Passende konsistens er her lidt tykkere da den skal bruges som sovs til pastaen
Smag til med citron

...eller brug tørret pasta

…eller brug tørret pasta

Jomfruhummer:
Befri halen fra skallerne og steg 1 minut på en varm pande
Hvis der bruges rejer kan de bare kommes direkte i bisquen før servering

Parmesan chips:
Kom den friskrevet parmesan på et bagepapir i et tyndt lag
Kom i ovnen ved 180 grader til det smelter og bliver gyldent
Køl af på fedtsugende papir.

sort-pasta-og-fjordreje-bisque-3

Pasta:
Kom melet i en skål og æg i midten.
kom blæksprutteblæk oven på æggene
Ælt det godt sammen og lad dejen hvile i en frysepose ca. 1 time.

Rul tyndt ud og skær i strimler.
Lettest med pastamaskine men kan sagtens laves uden
Koges ca. 2 minutter lige før servering

Anret:
Kom bisque ned til pastaen sammen med jomfruhummerhaler
Vend det rundt og server sammen med brudstykker parmesan chips
Drys med citrontimian

Serveret med jomfruhummer, parmesan chips og citrontimian

I glasset en hvid Bourgogne fra André Bonhomme, Viré-Clessé Hors Classe, Les Brenillons 2016

andre-bonhomme

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Ikke kategoriseret and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *