Lasagne med Andelår

and-lasagne-headDenne lasagne er lavet med smagsfulde andelår.

Man kunne også lave den med andebryst som man hakker fint

Det ser lidt omstændigt ud men når man er i gang er det ret nemt.
Man kan jo vælge at bruge tørrede pastaplader frem for selv at lave dem.

and-lasagne-2

4 personer
4 andelår
1 løg
1 gulerod
3-4 persillestilke
5 peberkorn
Sofrito: 1 gulerod, 1 løg, 3 stængler blegselleri
1 dl balsamico
1 dåse flået tomat
Bechamelsovs: 50 gram smør, 50 gram mel, 1/2 liter mælk
Muskatnød
100 gram revet ost
Rasp
1 spsk. friskrevet parmesan
8 Pastaplader tørrede – eller lav dem selv:200 g mel, 2 æg, 1 spsk. olivenolie, et drys salt
Salat

andelaar

Kødsovsen:
Kog andelår i en gryde med vand, 1 løg, en gulerod, persille, peberkorn
De skal koge ca. 2 timer.
Sigt kogevandet fra og kog det ned til ca. 2-3 dl
Tag skindet af lårene og pil kødet af
Steg sofrito på en pande og tilsæt andekødet som lige steger med nogle minutter

I en gryde kommes balsamico som koges nedt til det nærmest er en sirup.
Kom den nedkogte andekogelage på sammen med en dåse flået tomat
Kom andekødet op i og kog til det tykner lidt og bliver en kødsovs der ikke er for flydende.
Hjælp evt. til med en meljævning eller maizena

and-lasagne-3

Bechamel sovs (hvid opbagt sovs):
Smelt smør og rør melet i.
Kom mælken i lidt efter lidt til man opnår en sovs til den tykke side
Smag til med revet muskatnød, salt og peber

Skindet:
Hak skindet og steg det på en pande til det er sprødt
Lad det trække på noget køkkenrulle for at fjerne det meste fedt
Blend det med 2 spsk. rasp

lasagne

Hjemmelavede pastaplader:
Mel æltes godt igennem med æg, olie og salt
Hviler i en frysepose mindst 1/2 time
Rulles tyndt ud og skæres i plader

Lasagne:
I ildfast fad kommes kødsovs, bechamel, ost og pastaplader
Lav sådanne 3 lag og slut med kød og bechamel på toppen
Når den er færdig kommes raspen med andeskindet på
Drys med lidt parmesan

Sæt i ovnen 30 minutter ved 200 grader

Server lasagnen med lidt salat

I glasset en Rosso di Montalcino, Cordella 2011

cordella-2011

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *