Grillet Andebryst med Bulgur og Appelsinsmør

grillet-ansebryst-med-bulgur-1

And og grill passer fint sammen.
Nogle gange er det dejligt med noget andet på grillen end bøf og pølser

andebryst
4 personer
4 andebryst
BBQ Sovs: 3 spsk ketchup, 1 spsk brun farin, 1 spsk olie, 1 fed knust hvidløg
200 gram fin Bulgur
5 Appelsiner
75 gram tranebær eller rosiner
2 forårsløg
1 dusk persille
1 tsk stødt spidskommen
salt/peber
25 gram smeltet smør eller olivenolie
Sovs: 10 hasselnøder, 25 gram smør
Appelsinsmør: revet skal fra en appelsin, saft fra 1/2 appelsin, 50 gram smør

grillet-ansebryst-med-bulgur-2

Andebryst:
Rids andebrystskindet
Varm grillen op og kom andebryst på med skindsiden ned til det får en gylden farve – ca. 4-5 minutter
Skru så ned og grill ved indirekte varme yderligere 4-5 minutter
Vend dem om og giv brysterne ca. 10 minutter mere
Til sidst pensles brysterne med BBQ sovs (se herunder) og grilles hårdt ved direkte varme til de tager farve
Lad dem derefter hvile ca. 5 minutter før de serveres

BBQ sovs:
En hurtig BBQ sovs
Bland ketchup med farin, olie og knust hvidløg

grillet-ansebryst-med-bulgur-3

Bulgur salat:
Kom bulgur i en skål og kom kogende vand over, der skal være ca 4-5 cm vand over bulguren.
Dæk den til og lad det stå 30 minutter
Den kogte bulgur blandes med hakkede forårsløg, tranebær, spidskommen, salt/peber
Appelsinerne skæres fri for skræl også det hvide
Derefter skæres der ned mellem lamellerne så appelsinfileter frigøres
Pres resten af appelsinen hen over bulguren
Fileterne kommes i salaten (gem et par fileter til pynt)
kom olie eller smeltet smør i og smag til

Appelsinsmør:
Bland smør med appelsinskal/saft og rul i køkkenfilm eller stanniol og sæt på køl

grillet-ansebryst-med-bulgur-4

Sovs:
Smelt smør sammen ed hakket hasselnødder
Stop når smørret er lyst brunt

Anret:
Kom bulgursalat på en tallerken sammen med skiver af andebryst
Kom sovs over andebryst og pynt med appelsinfileter
Server med en skive appelsinsmør

I glasset en Bordeaux, Château Gazin 2012

gazin-2012

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.