Sort hjort version 1 – på et leje af porre

Hjorte mørbrad med sort nedkogt fond på et leje af porre

Købte et par hjorte mørbrad. Et meget lækkert stykke kød, men samtidig et stykke som meget hurtigt kan tilberedes i stykker og blive tørt.
Her laver jeg det sous vide men skriver samtidig lige om hvordan man tilbereder det traditionelt.

2 personer
1 Hjortemørbrad ca 300 gram
2 bagekartofler
Timian
God fond – vildt eller som her kalvefond
Smør
Porre – gulerod

Sous vide tilbredning – vakuumpak kødet og tilbered det i vandbad ved 56 grader i et par timer.
Brun det af efterfølgende.

Traditionel tilberedning kan alternativt bruges :
Brun den af på en varm pande og stil i 180 grader varm ovn i 10-15 minutter. Kernetemperatur på ca 55-56 grader. Hvis du giver den ret meget mere bliver den tør. Fordelen ved sous vide er at den ikke bliver tør og tilberednings tiden skal ikke være så nøjagtig.

Hvis man er nervøs for den bliver tør kan man pakke den ind i bacon eller parmaskinke og så svitse den på en pande før den kommer i ovn. Men så smager det meget af bacon og overdøver lidt den fine vildt smag.

Kartoflerne – skær dem i store firkanter og kom dem på en meget varm grill pande for at give den lidt sorte striber. Vend dem i olie med timian og bag i ovn til de er møre men stadig har bid.
Hvis man ikke har en grill pande, eller som jeg ikke gider vaske den op, kan man gøre således

Sauce – Kolde smør tern piskes ind i en fond der er kogt ned til ”kaffefløde konsistens”.

Grønt – efter smag og behag. Her porre og gulerødder. Kogt al dente med lidt timian.

Anret

Jeg vælger at hælde saucen over kødet og stille det på porerne.
Gulerødderne og kartoflerne ved siden af og lidt ekstra sauce.

ps – det var “VILDT” mørt og smagte fantastisk :-) Hvis nogle skulle spørge.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Sort hjort version 1 – på et leje af porre

  1. Irene says:

    Fantastisk grill fidus…Som altid flot ser det ud, TAK for en rigtig god blog :-)

    • Erland says:

      TAK! Ja hvis man som jeg er født doven – må man springe over……. Men brug ikke din bedste kniv – den bliver misfarvet :-)

      /Erland

  2. Piskeriset says:

    Det ser som sædvanlig sindssygt spændende ud – og jeg elsker dit grilltrick 😀

    • Erland says:

      Selvfølgelig kun et trick jeg bruger når der ikke er opvaskhjælp i nærheden :-)