Andelår med Perlespelt og Æblekompot

andelaar-med-perlespelt-og-aeblekompot-head Perlespelt kan bruges sammen med hvad årstiden byder.

Smager glimrende sammen med et andelår og æblekompot

4 personer
4 andelår
2 fed hvidløg
4 stængler timian
3 æbler
1 spsk sukker
Perlespelt:
3 dl perlespelt
2 fed hvidløg
10 gode Sorte oliven befriet fra sten
10 grønne asparges skåret i mundrette stykker
5-8 små tomater
1 citron
1/2 tsk piemonte d’espelette eller f.eks. paprika
ca. 25 gram Smør
Pynt: frisk timian eller f.eks. brøndkarse

andelaar-med-perlespelt-og-aeblekompot-2

Andelår:
Kom andelår på en pande med skindsiden ned sammen med 2 fed hvidløg og timian, hæld 1 dl vand og sæt i ovnen ved 150 grader
Efter 1 time vendes andelåret og ovnen skrues op til 180 grader
Efter ca. 30 minutter skrues ovnen helt op for at give skindet sprødhed, gerne varmluft
Er færdig når skindet er gyldent og sprødt

Perlespelt:
Skyl perlespelt og kom dem i en gryde og kom vand på så det står 1-2 cm over perlespelten
Kog 15-20 minutter til de er møre
Hæld vandet fra
Kom presset hvidløg, oliven, grønne asparges, saft og skal fra 1 citron, piemonte d’espelette ned og vend rundt
Kom smør i og lad smelte.

andelaar-med-perlespelt-og-aeblekompot-3

Æble kompot:
Skræl æblerne og befri dem for kernehus
Skær de i mindre stykker og kom i en gryde med sukker og 1-2 spsk vand
Kog til de kan moses med en gaffel
Smag til med sukker og køl af

Anret:
Kom perlespelt på en lun tallerken og et andelår ovenpå
Server med æblekompot
Lidt grønt på toppen

I glasset en Bordeaux fra 2.cru Margaux, Château Rauzan Gassies 2009

chateau-rauzan-gassies-2009

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Andelår med Perlespelt og Æblekompot

  1. Frank Pedersen says:

    Du slacker, Rland. Har fuldt dig i mange år…men du er for nedadgående. Jeg elsker selv and, men du har intet nyt, for helvedet. Kom tilbage i kampen! Vi vil ha’ teknik!!! Vh. Frank

    • Erland Hansen says:

      Ja ja….og hvis det bliver for teknisk er de andre der klager.
      Mine pasta indlæg hvor jeg bruger gamle originale metoder og værktøj, synes nogle var lige teknins nok, og ville have opskrifter med tørrede pasta
      Så længe jeg ikke tjener penge på dette bliver indlæg nok blot som det er nu. Og hvad jeg nu har lyst til at lave
      Men du kan sikkert finde andre mere tekniske blogs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *