Pirogger med And og Feta-Yoghurt

pirogger-med-and-headPirogger er super smarte til f.eks. picnic eller madpakken

Det er små pakker som indeholder hele måltidet

Her serverer jeg det med salat og Yoghurt med feta og rødløg (Libanesisk Laban)

feta-laban

CA. 10-12 stk
2 andebryst
1-2 tsk stødt spidskommen
1 lille chili – finhakket
1 finthakket fed hvidløg
2 håndfulde spinat
Salat – efter årstid og smag. her hovedsalat, grønne asparges, fetaost, tomat, citronsaft, olivenolie
Feta-Yoghurt:
1 dl græsk yoghurt + 1 dl til pirogfyld
75-100 gram fetaost
1 rødløg
Pirog dej:
25 gram gær
1,5 dl mælk
50 gram smør
2 æg – 1 til dejen og 1 til at pensle med
1 tsk salt
Mel – 350-400 gram

pirogger-med-and-1

Andebryst:
Fjern skind og hak kødet groft med en stor kniv
På en pande steges det hakkede andekød i olie sammen med spidskommen og chili
Smag til med salt/peber og evt. mere spidskommen
Kom det i en skål og køl af

pirogger-med-and-3

Spinat:
Skyl spinat og damp det med det vand der hænger ved.
Køl af og vrid det for overskydende væske

Feta-Yoghurt: Bland yoghurt og feta sammen. Rør meget fintsnittet rødløg i og smag til med salt/peber

Pirog dej:
Opløs gæren i mælken og hæld smeltet smør i, husk ikke for varmt da det kan dræbe gæren
Kom 1 æg i og halvdelen af melet
Når det er blandet sammen kommes saltet i og resten af melet arbejdes i til sammenhængende dej
Sæt til hævning i ca.1 time
Del i to og rul tyndt ud på meldrysset bord

Find en tallerken på 13-15 cm og skær cirkler ud fa dejen

pirogger-med-and-2

Samle piroggerne:
På den ene halvdel af den runde dej kommes lidt spinat, andekød og yoghurt
Pensl med vand på kanterne og fold den anden halvdel over.
Pres kanterne sammen med en gaffel og prik huller i dejen så damp kan slippe ud
Pensl med sammenpisket æg
Kom i ovnen ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter til de er gyldne

Anret sammen med salat og Feta-Yoghurt

pirogger-med-and-4

Tip: kan spises kolde i f.eks. madpakker
De kan også fryses så lav blot mange

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *