Håndhakket Tatar med Asparges

tatar-og-asparges-1

Tatar med friske asparges. Det laver jeg i asparges sæson når de danske asparges er at få alle steder frem til Skt. Hans

Tatar laves her på okseinderlår, men man kan også bruge tyksteg, mørbrad eller kalv

Let ret uden mange ingredienser

hakket-tatar-1

4 personer
400 gram okseinderlår
8 hvide asparges
Aiöli: mayonnaise smagt til med presset hvidløg – Se HER hvordan 
Lidt estragon blade
Pynt. ærteskud eller dild

Tatar:
Hak kødet med en stor kokkekniv så groft/fint som du synes

tatar-og-asparges-2

Asparges:
Skræl dem fra hovedet og ned.
Knæk den nederste træge del af
Kog dem i 5-6 minutter, de skal stadig have meget bid

Anret som på billedet

tatar-og-asparges-head

I glasset: Les Rouliers fra Chateauneuf du Pape kult producenten Henri Bonneau (som desværre ikke er her mere)
En Vin de Table (VDT) som IMO giver baghjul til de “rigtige”. I hvert fald en fin fin vin

les-rouliers-henri-bonneau-2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *