Hummer Thermidor med salat

hummer-thermidor

Frisk hummer laver jeg ofte bare på grillen.
Det smager forrygende og intet andet end hummer og let grill smag.

Men Hummer Thermidor er også en dejlig ret, bare man ikke kommer alt for meget sovs i retten.
Det er hummer der skal være det primære
Og så er det en kærkommen lejlighed til at åbne en flaske god champagne

hummer-1

2 Personer
2 små hummer eller en stor
Opbagt sovs: 15 gram smør, 15 gram mel, ca. 3-4 dl mælk, muskatnød
1 skalotteløg
2 citroner
2 glas hvidvin
2 dl fiskefond (kan udelades)
1 tsk sennep (ca.)
75 gram friskrevet gruyere eller emmentaler
50 gram friskrevet parmesan
Lidt hakket persille
Pynt: dild eller som her bronzefennikel
Her serverer jeg med salat og brød/smør

hummer

Start med at aflive hummeren.
Stik en stor kniv ned lige bag hovedet (der er et kryds på hummerens skjold) og med fast hurtig bevægelse flækkes hovedet.
Kog hummeren i ca. 5-7 minutter(alt efter størrelse), den skal ikke tilberedes helt da vi skal lave mere ved den.

Vrid hale og klør af.
Flæk hummerhalen og tag kød ud af hale og kløer, hvis hummeren er stor også ud af ben.
Gem hale skal til servering og alt det andet kan gemmes til en bisque.

hummer-2

Lav en opbagt sovs og smag til med musketnød.

Skær kødet i små mundrette stykker og steg dem let på en varm pande.
Tag hummerstykkerne af og tilsæt finhakket skalotteløg, steg dem ved lavt blus uden de tager farve.
Kom hvidvinen på og kog næsten væk. Kom fiskefond på og kog ned til under det halve.

Tilsæt nu den opbagte sovs, vurder mængde da det skal passe med det kan være i de flækkede skaller.
Kog op og tilsæt gruyere osten, skal fra 1 citron, persillen og tag sovsen af blusset.
Smag til med sennep, citronsaft, salt og peber.
Kom hummerstykkerne i og fordel det i skallerne.
Drys parmesan over og sæt dem under grillen i ovnen. Eller kort tid i 230 grader varmluft ovn.
De er færdige når overfladen bobler og bliver let gyldent.

hummer-thermidor-2

Citron med stegeskorpe: skær en lille citron midt over og steg skæreflader sorte
Det giver en blødere citronsmag.
Husk panden skal være meget varm ellers koger citronerne bare i stedet for at stege.

Server som de er eller med en salat og lidt godt brød og smør

I glasset en champagne fra Taittinger, Millésimé 2008 Brut

tattinger

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *