Aspargestærte ala Citronmåne og Jomfruhummer

aspargestaerte-med-jomfruhummer-2Denne tærte med hvide asparges laves med citron som giver den lidt syre

Jeg ville oprindeligt lave den med fjordrejer men dem kunne jeg ikke skaffe så jeg købte jomfruhummer.

4 personer
Jomfruhummer haler – 5-8 pr person alt efter størrelse
500 gram hvide asparges
4-5 grønne asparges
Ærteskud
Tærtedej (eller køb færdiglavet dej): 100 g blødt smør, 100-125 g mel, 1/2 dl vand, 1 drys salt
Tærtefyld:
2 citroner (en ene til jomfruhummerhalerne)
3 æg
1 1/2 dl fløde
100 gram friskrevet parmesan ost eller anden fast ost
Aiöli:
Mayonnaise – lav den evt. selv SE HER
2-3 fed hvidløg

aspargestaerte-med-jomfruhummer-1

Tærtedej:
Kom mel i en skål med lidt alt
Smuldre smørret i og ælt det hurtigt sammen
Sæt på køl i ca. 30 minutter
Rul dejen ud og kom i smurt tærteform
Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 8 minutter ved 200 grader

Asparges:
Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned
Skær/knæk den nederste træge del af
GEM 4-5 af dem til salaten
Resten kommes op i den forbagte tærteform

Æggemasse:
Rør 3 æg sammen med 1 1/2 dl fløde og 100 gram revet ost
Riv skal fra 1 citron i og saften fra 1/2 citron (eller en hel hvis du ønsker stor citronsmag)
Salt/peber

Tærten:
Hæld æggemassen over asparges/tærte
Sæt i 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter, til den begynder at tage farve
Serveres lun

Aiöli: Mayonnaise rørt med presset hvidløg

Jomfruhummerhaler:
Tag dem ud af skallen og steg dem 1-2 minutter
Kom citronsaft over
Køl dem af og vend dem i mayonnaisen

Salat:
Den nederste træge del af de grønne asparges knækkes af.
Både grønne og hvide asparges skæres nu så tyndt som muligt.
Lettest på mandolin men ellers bruges kartoffelskræller
Læg dem i isvand til de skal bruges – mindst 1/2 time

Lad dem dryppe godt af og del dem i 4 bunker
Bland dem med ærteskud
vend nu jomfruhummerhaler/mayonnaise i

Anret:
Kom et stykke lun tærte på en tallerken sammen med en “bunke” rå asparges/jomfruhummer

I glasset en hvid fra Willamette Valley, USA. Minimus fra Chad Stock “Chardonnay Dijon free” 2016

chardonnay-dijon-free

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *