Asparges suppe, hvid og grøn

asparges-suppe

Her laver jeg asparges suppe som forretter, men de kan skaleres op og bruges som hovedretter

Det er hvad man kalder legeret suppe altså med æggeblomme og fløde som tykner lidt og giver en cremet suppe

Begge supper er lavet så enkelt som muligt for at holde aspargessmagen i fokus

4 forretter
250 gram grønne asparges
250 gram hvide asparges
3-4 dl Kyllingefond (eller vand en bouillionterning)
2 skalotteløg
4 små kartofler
1 citron
2 æggeblommer
2 dl piskefløde
4 skiver parmaskinke

asparges-suppe-2
Opskriften gælder begge supper som laves i hver sin gryde.

Skær hovederne af asparges og damp dem i 1-2 minutter og læg til side.
De hvide skrælles og de grønne skylles.

Skær dem i mindre stykker
Skær 1 løg i små tern og steg dem blanke i smør uden de tager farve.
Kom asparges op til løget sammen med 2 små skrællede og skivede kartofler
Kom fond på og kog dem møre
Sigt kogevandet fra men gem det lidt.
Blend asparges, løg og kartofler helt fint
Juster evt med lidt af kogevandet
Pres suppen gennem finmasket sigte, kom det op i gryden igen
Varm op før servering og smag til med salt/peber og citronsaft

I en kop kommes 1 æggeblomme og 1 dl fløde som piskes sammen.
Kom lidt af den varme suppe i og rør det sammen.
Hæld det i suppen under omrøring, nu skal den ikke koge mere.

Gør du det samme med den anden type asparges.

Parmaskinken lægges mellem 2 stykker bagepapir på en bageplade.
Læg en flad skål eller bageplade oven på så de ligger fladt under tilberedning
Kom i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter til de er sprøde
Lad dryppe af på køkkenrulle

Anret:
Kom suppen op i 2 små glas og et halv stykke parmaskinke på hver glas
Kom de kolse aspargeshoveder ved siden af eller i suppen

asparges-suppe-3

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *