Svinekæber med bønnecreme

svinekaeber-med-boennecreme-2Ja… eller bønnemos det er vel det det er, men creme lyder bedre.

4 personer
12 svinekæber
1 Ale 16 eller anden mørk øl (eller vin)
1 gulerod, porretoppe, 1 løg, persillestilke, tomatpuré, 2 fed hvidløg
2 dl tørrede hvide bønner eller 2 dåser
1/2 liter sød-/letmælk
3 fed hvidløg
3 Porre
400 gram markchampignon
På toppen f.eks. som her: hakkede mandler og karse

svinekaeber-med-boennecreme-head
Svinekæber:
Fjern hinder fra kæberne og giv dem stegeskorpe.
Kom tomatpuré på og steg med nogle minutter.
Kom øl på sammen med gulerod, løg, persillestilke, porretoppe, hvidløg
Kog til kæberne er møre ca. 45 minutter til 1 time
Tag kæberne op, sigt sovsen og kog den ind til 1-2 dl
Pisk kolde smørtern i og kom kæberne tilbage for opvarmning sammen med stegte svampe
Efter smør er pisket ind i sovsen skal den ikke op og koge mere men kun holdes lun
Smag til med salt/peber

Bønner:
Bønner sat i blød natten over og derefter kogt
Blendet med hvidløg og mælk til en konsistens som lind kartoffelmos

svinekaeber-med-boennecreme-3

Porre:
Skæres i tykke skiver
Dampes i lidt vand med en klat smør til de er møre

Anret:
Kom bønne mos på en tallerken og porrestykker oven på
Kom kæber oven på og sovs omkring
Pynt med hakket mandler og karse

I glasset en Bordeaux fra Pauillac, Reserve de Comtesse de Lalande 2009

bordeaux

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *