Smørstegt Torsk med Fennikel Risotto

smoerstegt-torsk-med-risotto-head

Når der er ramsløg i skovene bruger jeg flittigt af dem.
Fryser også lidt ned som pesto
Men uden for sæson kan man i denne ret bruge f.eks. spinat eller asparges

4 personer
5-600 gram torsk filet eller loin
Smør
400 gram Risottoris
1 skalotteløg
1 lille fennikel – fintsnittet
1 glas hvidvin
1 liter god ufiltreret æblejuice
1 citron
6-8 ramsløgsblade fintsnittet
Dild

smoerstegt-torsk-med-risotto-3

Torsken:
Drys torsken med salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time
Steg den i rigeligt smør ti de skiller i lameller ved let tryk
Giv den endelig ikke for meget

Risotto:
Steg hakket skalotteløg i smør uden det tager farve
Kom ris på og steg til de begynder at blive gennemsigtige
Kom hvidvin på og kog næsten væk
Kom æble juice på en dl af gangen og rør/kog til risene har optaget juicen.
Fortsæt sådan til risene er al dente – tager ca.20 minutter
Når de 15 minutter er gået kommes fennikel i
Når ris er al dente tages gryden af blusset og der kommes en god klat smør på
Kom hakket ramsløg, spinat, asparges eller andet i
Smag til med citronsaft
Der skal ikke parmesan i – det gør man ofte ikke til fisk
Men hvis du synes er der igen lov der forbyder det.

smoerstegt-torsk-med-risotto-2

Anret som på billedet

I glasset en champagne fra Savart “L´Accomplie”

laccomplie

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.