Rørt Tatar med kartoffel chips

roert-tatar-med-kartoffelchips-head

En rørt tatar kan varieres, så dette er én version af mange
Lav gerne selv din egen, og brug blot denne opskrift som inspiration.

Til kartoflerne har jeg brugt en spiralizer for at få lange sprøde chips.
Men man kan jo lave dem som man altid gør i tynde skiver.

roert-tatar-med-kartoffelchips-3

4 personer
6-800 gram Oksemørbrad eller inderlår
1 tsk sennep
2 spsk kapers – grofthakket
1 skalotteløg finthakket
Olivenolie
Ruccola
Vinaigrette: 1 tsk sennep, saft fra 1/2 citron, olivenolie
2 Bagekartofler
Neutralsmagende olie til dybstegning
Mayonnaise – se HER hvordan 
4-5 tørrede kantareller
Eddikepulver – kan udelades

Kødet:
Hak kødet med en stor kokkekniv – hvor meget er en smagssag
Bland det med sennep, kapers, løg og juster konsistens med olie.
Smag til med salt/peber og evt. mere sennep

Mayonnaise:
Kantareller blendes meget fint og blandes i mayonnaisen

Vinaigrette:
Kom sennep og citronsaft i en skål og kom olie på i en tynd stråle mens der piskes kraftigt
Smag til med salt/peber

roert-tatar-med-kartoffelchips-1

Kartofler:
Skær kartoflerne fint med kniv eller til spiral på spiralizer
Skyl dem i flere hold vand
Dup dem tørre
Steg dem i 190 grader varm olie og lad dem dryppe af på køkkenrulle

Anret:
Kom kød på en tallerken
Vend ruccola i vinaigrette og anret
Kom kartoffelchips på og drys evt. med eddikepulver
Mayonnaise med kantarelpulver og ruccola vendt med vinaigrette

I glasset en Bordeaux fra St-Estephe, Château Montrose, 2008

montrose-2008

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *