Havkat med sorte bønner

havkat-med-boenner-1

Havkat eller koteletfisk som den kaldes – ikke den mest elegante fisk men robust
En fisk der kan tåle meget og vil være en fin fisk til sommerens grill

4 personer
600 gram Havkat filet skåret i 4 stykker
Crust: 1 Skalotteløg, 1 citron skal/saft, 1-2 spsk rasp, 1/2 glas kapers, 2-3 spsk smør
Dild
Bønne salat:
1 dåse Sorte bønner
1 fennikel
1/2 glas kapers
8 små tomater
8 blade ramsløg eller basilikum
2 fed hvidløg i tynde skiver
10 sorte oliven – fjern sten
Smør

havkat-med-boenner-3

Crust:
Hak løg og kapers fint
Riv skallen fra 1 citron ned til løg/kapers og pres saft fra den halve citron
Rør med smeltet smør og rasp til en homogen mase

Fisken:
Drys fisken med lidt salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time

Pres crust oven på fisken og sæt den i ovnen ved 200 grader til fisken er lun i kernen
Dette tjekkes løbende med en kødnål

Bønner:
Fennikel skæres meget tyndt
I en gryde steges fennikel 3-4 minutter i smør uden det tager farve
Tilsæt bønner kapers, tomaret skåret i mindre stykker, hvidløg, oliven og varm igennem
Tag af blusset og kom hakket ramsløgsblade eller basilikum blade i
Kom en ekstra klat smør i og lad den smelte
Smag til med salt/peber

Anret som på billedet

I glasset en Thibaud Boudignon Rose de Loire 2017

thibaud-boudignon

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *