Fjordrejer grønne og hvide asparges

fjordrejer-og-asparges-head

Når der er fjordrejer skal jeg have mange.
Denne opskrift kan laves med en mindre portion fjordrejer
Det er en sæson opskrift som i min optik skal laves i fjordreje/asparges sæson

fjordrejer

4 personer
1 kg levende fjordrejer – giver ca. 375 færdig pillede rejer
1 citron
24 tynde hvide asparges
Parmesan – friskrevet
Mayonnaise – se evt. HER 
Estragon
Evt. bronzefennikel til pynt
Grønsags “kugle” kan varieres efter ønske:
grønne asparges, ramsløg blade/blomst, karse, oregano, salvie, rosmarin, løvstikke

fjordrejer-og-asparges-4
Fjordrejer:
De levende rejer koges kort tid i vand tilsat salt og sukker.
De kommes i spilkogende vand og når det koger op igen er de færdige.
Kom dem straks i iskoldt vand – og pil
Vend saft fra 1 citron i ved servering

rejer1

Hvide Asparges:
Skræl dem fra hovedet og ned. Knæk den nederste træge del af
Kog dem 2-3 minutter så de stadig har bid
Lad dem køle af
Læg dem på bagepapir i “pyramider”, 3 i bunden, 2 ovenpå og 1 på toppen
Kom friskrevet parmesan oven på og sæt i ovnen ved 200 grader varmluft til osten lige starter at få farve

fjordrejer-og-asparges-3

Grønsags “kugle”:
Grønne asparges skæres meget tyndt på mandolin eller med tyndskræller(kartoffelskræller)
Lægges i isvand mindst 1 time
Ramsløg snittes tyndt, salvie snittes tyndt, rosmarin hakkes, løvstikke rives i mindre stykker, karse klippes
Det hele lægges i 4 små bunker som samles til en slags kugle og anrettes.

Anret:
Kom en asparges “pyramide” på en tallerken sammen med en grøntsags “kugle”
Ja mærkelige navne men svært at beskrive :-)
Kom fjordrejer på og drys med salt
Bland hakket estragon i mayonnaisen og ko en god klat på hver tallerken
I glasset en stor hvid Bourgogne fra Lamy Caillat, Chassagne Montrachet La Romanée 1er

lamy-caillatcru 2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *