Fjordrejer med hvide asparges

fjordrejer-og-asparges-head-2Denne lille forret er relativ let at lave.

Det tager selvfølgelig lidt tid at pille fjordrejer.

Det stegte ramsløg blad kan selvfølgelig udelades, retten står fint uden
Retten kan laves uden ramsløg blade, støv og blomster

fjordrejer-og-asparges-2

4 personer
8 hvide asparges, ikke de aller tykkeste
250 gram levende Fjordrejer – giver lidt under 100 gram færdigpillede
1 citron
Forkullet hvidløg – se HER 
Ramsløg støv – tørrede ramsløgsblade
Karse
Mayonnaise – se evt. HER 
Estragon

rejer-21
Fjordrejer:
De levende rejer koges kort tid i vand tilsat salt og sukker.
De kommes i spilkogende vand og når det koger op igen er de færdige.
Kom dem straks i iskoldt vand – og pil

Asparges:
Skræl dem fra hovedet og ned. Knæk den nederste træge del af
Kog dem 2-3 minutter så de stadig har bid
Lad dem køle af

ramsloeg

Tørret ramsløg:
Ramsløg lægges enkeltvis på bradepande og tørres helt sprøde i ovnen ved 70-80 grader
Der efter blendes de til støv

Stegt ramsløgblad:
Her skal an ruge en køkkenfilm der ka tåle varme
Spænd den over et fad. Læg et ramsløgsblad der er penslet med olie
Dæk med mere køkkenfil. Prik lidt huller så luft kan komme ud.
Sæt i mikrobølgeovn 4-5 minutter ved fuld effekt
Lad bladet køle af mellem 2 stykker køkkenfilm

fjordrejer-og-asparges-1

Anret:
Drys halvdelen af asparges med ramsløgstøv.
Riv forkullet hvidløg over den anden halvdel
Læg dem på tallerken med mellemrum til fjordrejer der er dryppet med citron og saltet
Mayonnaise med estragon sættes i små dutter
Kom karse eller andet (ex. dild eller bronzefennikel) oven på.

Server evt. lidt brød ved siden af

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *