Flanksteak med Chimichurri

flanksteak-med-chimichurri-1

Serveret med kikærter, butter beans og Chimichurri.

Chimichurri er rå sovs med grøntsager ofte serveret til grillet kød.
Fås i denne grønne version eller en rød version.

4 personer
3-400 gram Flanksteak
Marinade: Olie, hvidløg, skalotteløg, ketchup, farin, chili, citronsaft/-skal
Chimichurri: Frisk oregano, bredbladet persille, hvidløg, skalotteløg, citronskal/saft, olivenolie, honning, chili
Tilbehør:
1 dl tørrede Kikærter (eller 1 dåse)
1 dl Tørrede Butter beans (eller 1 dåse)
50 gram bacon i tern
2 skalotteløg
6-8 små tomater
1 fed hvidløg
1 citron
1 håndfuld hakket persille
Smør

flanksteak-med-chimichurri-head

Flanksteak:
Kom marinaden ned i en frysepose sammen med kødet
Lad kødet marinerer på køl mindst 1 time men gerne mere
Tag kødet op af posen og grill/steg det hårdt ca. 4 minutter på hver side
Lad det hvile 5 minutter før udskæring.
Skær lidt på skrå for at få store stykker af det tynde stykke kød, lidt som man skære en gravad laks.

flank-steak

Chimichurri:
Hak persillen, oregano, hvidløg, skalotteløg fint
Bland Citronskal/-saft, chili, honning og olivenolie i og smag til med salt/peber

Tilbehør:
Udblød kikærter og bønner natten over og kog efter anvisning på posen
Steg bacon, skalotteløg, tomater og hvidløg nogle minutter
Bland det hele sammen og kom persille i
Kom en god klat smør i og lad det smelte
Smag til med citronsaft, salt og peber

flanksteak-med-chimichurri-2

Anret som på billedet

I glasset en italiensk vin Tenuta Guado al Tasso 2009 – mindre kan gøre det

guado-al-tasso-2009

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *