Pizza er oplagt at lave på en grill da den kan blive noget varmere end de fleste ovne
Bedst er det at bruge en bagesten eller bagestål, men det går også uden
Endelig kan den selvfølgelig laves i ovnen – se tip nederst
4 personer
2 andebryster
Dej:
1 ½ dl øl
2 ½ dl vand
100 gram durum mel
2-3oo gram hvedemel
10-15 gram gær
1 tsk salt
1-2 spsk. olivenolie
Fyld:
2 rødløg
2 dl cremefraiche 18%
2 æggeblommer
2 stilke rosmarin
Topping:
Parmesan høvlet i skiver med tynd-/kartoffelskræller
Ruccola
Dressing: 2 dl youghurt, 1 tsk honning, skal og saft fra 1 citron, finthakket persille
Dejen:
Bland øl og vand og opløs gæren.
Kom olie, salt og mel i og samle dejen til en glat kugle.
Del dejen i 4 og kom den på køl med køkkenfilm over.
Lad den stå på køl minimum 5 timer eller til næste dag.
Tag den ud og form 4 pizza.
Hvis den skal bruges hurtigere skal man øge mængden af gær til 40 gram og hæve 1 time
Rul den TYNDT ud og læg på bagepapir.
Fyld:
Skær det ene rødløg i tern og steg mør uden det tager farve
Bland det i cremefraiche sammen med 2 æggeblommer, hakkede rosmarinblade
Smør det ud på pizzaerne
Skær det andet rødløg i tynde skiver og fordel hen over pizzaerne
Skær andebryst i meget tynde skiver – det er lettest hvis de er skalfrosne
Fordel skiverne på pizzaerne
Dressing: pisk alle ingredienser sammen
Tilbered pizza:
Varm grillen op til højeste varme. Hvis der bruges bagesten skal den lige have ca.15 minutter for at være helt gennemvarm.
Kom pizzaen på med bagepapiret på, det brænder io kanterne men det betyder intet.
Når pizzaen efter 7-10 minutter er færdig tages den ud og der kommes ruccola, parmesan og dressing på
I glasset en Bordeaux fra Pomerol, Saint Pierre 2012
Arhj, hvor ser det dog godt ud.
Takker