And med røde linser og Naanbrød

and-med-naanbroed-1

Koldt andebryst. Måske en rest fra dagen før, måske en rest eller ekstra bryst lagt i fryseren.
Her serveret med hjemmelavet Naanbrød, de kan også købes i de fleste supermarkeder.
4 personer
2 stegte andebryst skåret i skiver så tyndt som muligt
1,5 dl røde linser (eller anden type)
1 æble
10 små tomater
1 dusk persille
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 appelsin
Oliven olie
Raita: 2 dl græsk yoghurt, 1/2 agurk, 2 fed hvidløg, 6 blade frisk mynte, 1 tsk spidskomen, salt/peber
Harissa: 2-3 knust chili (eller flager), 2 spsk kogende vand, 3 tsk tomatpuré, ca. 1 spsk olivenolie
Naanbrød: 25 g gær, 1/2 dl vand, 2 dl yoghurt, ca. 400 g mel, 1/2 tsk salt, 1 tsk sukker, sesamfrø

and-med-naanbroed-2

Salat:
Skyl og kog linserne i 15-20 minutter og lad dem køle af
Skær æble i små strimler/tern og vend dem med appelsinsaft
Hak persille, tomater, skalotteløg og hvidløg fint
Bland det hele sammen med linserne og smag til md salt og peber

Raita – yoghurt dressing:
Pres hvidløg. Hak mynteblade fint.
Riv agurk og vrid overskydende væske ud af dem
Bland dette i yoghurten sammen med spidskommen, salt og peber

harissa

Harissa – middel stærk tilbehør:
Knus chili og kom dem i en lille skål.
Kom kogende vand på og lad stå 15-20 minutter
Kom så tomatpuré på og juster konsistens med olie
Smag på om der skal mere chili i eller mere tomatpuré

nann

Naanbrød:
Rør vand, yoghurt, sukker sammen med gæren
Kom noget af melet i og ælt godt igennem mens der tilsættes mere mel.
Når ca. halvdelen af melet er tilsat kommes saltet i
Den skal æltes godt igennem lettest på røremaskine
Lad det hæve til ca. dobbelt størrelse, ca. 1 time

Skær dejen ud til 8 lige store dele og rul ud så de passer på en stor stegepande
Til sidst rulles sesamfrø ind i overfladen på den ene side

På panden kommes en lille smule olie og varmes godt op
Kom dejen på og steg til den tager farve, vend dejen om og steg på anden side

Anret:
Kom andeskiver på en tallerken og en stor skefuld linsesalat
Kom Raita på og dryp med lidt Harissa over kødet
Server naanbrød til

 

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *