Pizza ala Flamenkuchen

flamenkuchen

Flamenkuchen er en over 200 år gammel specialitet fra Alsace og Pfalz

Det er en slags pizza hvor tomater er skiftet ud med friskost, løg og bacon

Den skal bages hårdt og gerne blive lidt brændt/sort i kanten

Denne version er måske ikke helt efter bogen da jeg også bruger spinat

4 personer
10g gær
3 dl vand
1 spsk.olivenolie
1 tsk. salt
500 gram hvedemel

Friskost-creme:
250 gram yoghurt (jeg bruger en 10%)
125 g cremefraiche 38%
1 æggeblomme
1 spsk. olivenolie
Revet musketnød
salt/peber

Fyld:
Spinat
200 gram røget bacon
2 rødløg eller anden løg, i tynde skiver
50 g revet Gruyère eller Emmentaler
Rosmarinblade fra ca. 4 stilke

Dejen:
Smuldr gæren i en skål og hæld lunkent vand over. Tilsæt olie, salt og mel.
Bland til du får en smidig dej – den skal æltes længe så brug endelig en maskine eller ælt 10 minutter i hånd.
Lad den hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. 1 time.
Rul den tyndt ud og kom den på et stykke bagepapir. Lav evt. to mindre pizzaer.

Friskost-creme:
Pisk ingredienserne sammen og smag til med salt, peber og muskatnød.

Fyld:
Steg løg og bacon nogle minutter sammen med rosmarin

Samle pizza:
Kom friskeost creme på pizzaen
Kom spinatblade på og riv ost hen over
Fordel løg/bacon

Bagning:
Opvarm en ovn til højeste temperatur – 250 grader sammen med en bageplade.
Tag dejen, der ligger på bagepapir, og overfør den hurtigt til den varme bageplade.
Skal have mellem 10 og 15 minutter. Den må gerne blive lidt brændt i kanterne.
Eller på en grill med bagesten.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *