Kalvefilet sous vide med grillet blomkål og pebersovs

kalvefilet-med-pebersovs

Disse kalvefilet bøffer er skåret lidt tykke og for at sikre en god tilberedning har jeg først tilberedt dem sous vide
Derefter fik de kort tid på grillen.
Man kan sagtens blot grille dem, ovennævnte er lot lettere hvis i er mange og ikke vil stå op passe grillen.

Når nu grillen er tændt så griller jeg nogle blomkål vendt i smør

Kartoflerne er tyndskåret og ovnbagt

kartofler

4 personer
4 Kalvefiletbøffer
1 blomkål
25 gram smør
Estragon -kan udelades eller erstattes af anden urt
4 Bagekartofler
Olivenolie
2 spsk friskrevet parmesan
Pebersovs:
1 dl fløde
1 glas madagaskarpeber
1 tsk tomatpure
1 tsk sukker
1/2 skalotteløg
1 glas cognac eller whisky

kalvefilet

Bøffen:
Pensl med olie og drys med salt/peber
Kom på en varm grill ved direkte varme – tid afhænger af tykkelse , varme og kernetemperatur ønske
Lad dem hvile 5 minutter

Sous vide – vaccumpak og kom dem i sous vide ved 56 grader i 2 timer
Tør dem af og pensl med olie, drys med salt/peber og giv dem en kort stegeskorpe på grill eller pande
De behøver ikke hvile

kalvefilet-med-pebersovs-2

Blomkål:
Skær blomkål 8-12 stykker afhængig af størrelse
Vend dem i smeltet smør
Grill dem al dente
Ved servering pensles de med smeltet smør med krydderurt

Sovs:
Steg skalotteløg møre uden de taget farve
Kom sukker ned og lad det tage en smule farve
kom tomatpure ned og steg kort igennem
Tilsæt cognac og kog 1-2 minutter
Kom fløde på sammen med en spsk madagaskarpeberkorn
Kog til fløden tykner lidt
Blend med stavblender så peberkorn bliver slået lidt i stykker
Kom en spsk madagaskarpeberkorn så der også er hele peberkorn

kalvefilet-med-pebersovs-3

Server som på billedet

I glasset Domaine Jerome Chezeaux, Vosne-Romanée 1er Cru “Les Chaumes” 2012

domaine-jerome-chezeaux

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Sous Vide and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *