Koldrøget laks med avocado

koldroeget-laks-med-avocado-head

En god koldrøget laks smager godt og er en super nem aftensmad eller forret

4 personer
Ca. 3-400 gram koldrøget laks skåret i 4 stykker
Friseé salat
Oliven af god kvalitet
1 Agurk
Brøndkarse
2 spsk sødmælks rygeost
Lidt piskefløde
1 citron
1 Avocado
Flúte og smør blandet med salt – her læsø sydesalt

Avocado:
Blend den godt sammen med saft fra 1/2 citron
Kom det i en frysepose og klip lille hul i hjørnet så det kan sprøjtes ud

Rygeost:
Pisk osten og juster konsistens med fløden
Kom det i en frysepose og klip lille hul i hjørnet så det kan sprøjtes ud

koldroeget-laks-med-avocado-2

Agurken:
Udstik agurken med parisiennejern eller skær den i små tern
Drys med lidt salt og sæt på køl 1/2 times tid

Samle retten:
Kom laksen på en tallerken, drys med salt/peber
Pynt med friseé salaten og kom en smule olie over samt salt og peber
Anret agurk og oliven
Afsæt dutter af avocado og rygeost
Dryp lidt citron over salat og laks

Server med brød og smør. Evt med smør der er æltet sammen med god salt.
I glasset en hvid bourgogne fra Thomas Morey, Chassagne-Montrachet 2012

thomas-morey-chassagne-montrachet-2012

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *